Nie wiem dlaczego jeszcze się z wami nim nie podzieliłam:)
0,5l mleka
0,5 30% śmietanki
40gram żelatyny
2 galaretki o różnych kolorach
1szkl cukru
1. Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu. Poczekać aż stężeją.
2. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody(zrobi się taka papka, nie przejmujcie się).
3. 1szklankę(250ml) mleka zagotować i zalać nim żelatynę i cały cukier.
Mieszać aż się rozpuści żelatyna i cukier. Wystudzić, ale uważać, żeby
nie stężało.
4. Śmietankę wymieszać z pozostałą częścią mleka i dodać do poprzedniej
masy(tej z żelatyna). Mieszać aż zacznie gęstnieć. Dodać pokrojoną w
kostkę galaretkę.
5. Wlać do tortownicy. Wstawić do lodówki.
6. Kiedy Trzęchacz stężeje- zajadać się.
Nazwa mnie rozbroiła :)
OdpowiedzUsuń