Kaszka kukurydziana na mleku z bakaliami-
2 porcje
2 szklanki mleka
szklanka kaszki kukurydzianej
(chyba, że na opakowaniu zaznaczono inne proporcje, u mnie to było 1szkl mleka lub wody i pół szklanki kaszki)
3 łyżki cukru
bakalie lub świeże owoce
Mleko zagotować, wsypać kaszkę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Przelać do miseczek, posypać bakaliami, można dodać świeże owoce jak trochę przestygnie.
Dużo nie trzeba, a kaszka jest pyszna. Jak dla mnie jeszcze lepsza niż manna, choć kaszkę manna uwielbiam!;) Polecam i tę.;)
Aż głupio się przyznać, ale nigdy nie jadłam kaszki kukurydzianej..a przynajmniej nie przypominam sobie, żebym ją jadła;]
OdpowiedzUsuńJa podobno jadłam jak byłam mała;) Ale teraz to był mój pierwszy świadomy raz i nie żałuję!;)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuńmoja teściowa kaszę kukurydzianą jada często - to nie moje smaki niestety :)
OdpowiedzUsuńMarta- ale na mleku? Bo na wodzie niektórzy robią i wtedy na pewno jest beee.:P
OdpowiedzUsuńJustyna- a jaki zdrowy;)